top of page

Internett
 

I Aksiseboden borettslag benytter vi oss av NextGenTel som nettverksleverandør. Dette er hvordan sette det opp:

Logg inn på ruteren for å konfigurere, endre nettverksnavn / passord m.m

 

Finn din ruter: https://www.nextgentel.no/privat/hjelp/internett/finn-din-ruter

Andelseiere fikk levert: Inteno DG 200 - de fleste kan dermed logge inn på følgende måte:

  1. Koble til ruter, enten kablet eller trådløst. NB! Hvis du skal gjøre endringer på ruteren anbefaler vi at du er tilkoblet med kabel.

  2. Gå til http://10.0.0.1/ i en nettleser.

  3. Logg inn med følgende brukernavn og passord:
    Brukernavn: user
    Passord: user

  4. Trykk Login, du er nå logget inn på din ruter.

MERK: Endre nettverksnavn, trådløst passord, kanal, hastighet eller portåpning følg anvisning på din ruter via lenken “Finn din ruter” ovenfor.

NB: Dersom vedkommende har kjøpt egen ruter eller fått levert annen modell (kanskje fordi man har hatt problemer med den første) må man finne den riktige ruteren ved hjelp av lenken over!

 

TIPS: Man kan opprette flere “wifi nettverk” på samme ruter med forskjellig frekvens: 2,4 ghz vs 5 ghz wifi (i et nøtteskall: 2,4 ghz for smarthjems produkter og lengre rekkevidde, 5 ghz for bedre hastighet og stabilitet dog med noe dårligere rekkevidde, 5 ghz anbefales for det meste)

   

 

Hadde det ikke vært greit med et eget nettverkspassord og nettverksnavn? Slik gjør du det på 1-2-3.

Ofte er passordene som kommer med ruteren veldig vanskelig å huske. Disse passordene er konstruert for å være sikre. Når du velger nytt passord er det derfor viktig å tenke sikkerhet.

1. Logg inn på din ruter

Det er viktig at du er koblet til din trådløse ruter. For å logge inn på egen ruter må du først finne ut hvilken type ruter du har.

Velg ruteren du har og trykk «innlogging på ruter» i menyer til høyre. Du får da opp en lenke du skal trykke på for å komme til innlogging. Brukernavn og passord er oppgitt på siden.

2. Endre passord

Når du er innlogget på ruteren går du til øverste meny og velg «Network», så «Wireless».

Velg «Edit» på ditt trådløse nettverk.

Trykk på «Interface configuration», så «Wireless security». Under «Key» kan du endre passord.

 

3. Valg av passord

Det er viktig at du velger et passord som gir deg høy grad av sikkerhet. Vi anbefaler at du bruker minimum ni tegn, en bokstav og ett tall.

Når du har valgt nytt passord trykker du på «Save and apply».

Viktig å huske: For at det nye passordet skal fungere må du slette det gamle nettverkspassordet fra din enhet. Dette gjør du ved å høyreklikke på nettverket og trykke innstillinger. Skriv inn det nye passordet og koble til.

Endre nettverksnavn

Om du bor i et tettbygd område kan det være greit å egendefinere et nettverksnavn. Da blir det lettere å finne ditt nettverk når du har gjester på besøk.

Du gjør som i trinn 1. over og logger deg inn på ruteren. Når du er innlogget på ruteren går du til øverste meny og velg «Network», så «Wireless». Velg «Edit» på ditt trådløse nettverk.

Trykk på «Interface configuration», så «general setup». Under «ESSID» kan du endre navn. Trykk «Save and apply» når du er ferdig.

bottom of page